Zoeken

Bouw van Plus Ultra Utrecht is officieel gestart

Donderdag 13 april hebben Kadans Science Partner en Stichting Utrecht Science Park officieel het startsein gegeven voor de bouw van Plus Ultra Utrecht.

Zuid en oostgevel.jpg

Dit duurzame multi-tenant gebouw Plus Ultra Utrech realiseren wij in opdracht van Kadans op het Utrecht Science Park. Het gebouw biedt straks gecombineerde kantoor- en laboratoriumruimtes voor bedrijven in de life sciences sector, met name gericht op start-ups en scale-ups.

Toekomstbestendig

Plus Ultra Utrecht wordt een toekomstbestendig en energieneutraal gebouw. De ambities zijn hoog! Er wordt ingezet op een BREEAM-NL Outstanding certificering en een volledig energieneutraal gebouw met BENG 2 <0. Een minimaal energieverbruik en optimale toekomstbestendigheid worden onder meer bereikt met PV-panelen op het dak en aan de gevels, een wko, toepassing van zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal en de hoge mate van losmaakbaarheid.

Flexibel

De indeling van Plus Ultra is flexibel en heeft een hybride hoofddraagconstructie. Dit creëert grote overspanningen en daarmee grote vloervelden die vrij indeelbaar en inpasbaar zijn. Zo kan het gebouw gemakkelijk meebewegen met de behoeften van zowel nieuwe als bestaande gebruikers.