Zoeken

Bouw Wederstaete in Wierden gaat van start!

Het is zover! Woensdag 24 april was de feestelijke start van de bouw van Wederstaete in Wierden. Op het terrein waar ooit Slagerij Roelofs stond, is Goossen Te Pas gestart met de realisatie van 33 appartementen. Samen met Loostad Vastgoedontwikkeling hebben zij hier twee appartementencomplexen ontwikkeld.

Bouw Wederstaete in Wierden gaat van start!
Symbolische start bouw Wederstaete met vlagceremonie door kopers

In het bijzijn van alle toekomstige bewoners hesen twee kopers samen met wethouder Gertjan Ten Brinke van de gemeente Wierden de twee vlaggen. Dick Nijkamp, directeur Goossen Te Pas, is trots op de ontwikkeling en heeft alle vertrouwen in de samenwerking met alle betrokken partijen. Na de officiële handelingen konden de kopers onder het genot van een hapje en drankje verder kennis maken met elkaar. De oplevering wordt in de zomer van 2025 verwacht.

Modern wonen

Het terrein op de hoek van De Marke en de Nijverdalsestraat had lange tijd een zorgbestemming. Met de ligging van het spoor in de buurt was dit voor veel zorgpartijen geen optie. De zelfredzaamheid van bewoners kwam hiermee in het geding. In 2022 besloot de gemeente om het terrein een woonbestemming te geven en zo ontstond Wederstaete. Het project bestaat uit 33 appartementen, verdeeld over 2 complexen.

Klaar voor de toekomst

In Wederstaete wonen straks zowel starters als senioren. De appartementen variëren in grootte van 55 tot 144m2, zijn ruim van opzet en beschikken allemaal over een tuin of balkon. Naast dat de appartementen levensloopbestendig zijn, zijn ze ook klaar voor de toekomst.De woningen zijn uitgerust met een warmtepomp, lage temperatuur verwarming en zijn volledig gasloos. Een comfortabele en duurzame manier van verwarmen die past bij de toekomst én zorgt voor lagere energiekosten.

Samenwerking

Goossen Te Pas en Loostad Vastgoedontwikkelingzijn onderdeel van VolkerWessels. Het bundelen van expertises en vakmanschap zorgt voor een sterke samenwerking. Het project is ontworpen door VAB Architecten & Adviseurs en inmiddels zijn bijna alle woningen verkocht door Plaggemars Makelaars en Weghorst Makelaardij.    

Projectwebsite