Zoeken

Bouwteam MST bouwt kliniek in Mozambique

Goossen Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe helpen lokale bevolking.   Medewerkers van VolkerWessels onderneming Goossen Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe reisden 14 augustus naar Mozambique om daar een kliniek te bouwen.  De kliniek komt te liggen in Niassa; de grootste, minst bevolkte en armste provincie van het Afrikaanse land.  

Impressie-Kliniek-Itepela.png
Impressie-Kliniek-Itepela.png

Het plan om een kliniek te bouwen in Mozambique is bedacht door medewerkers van de nieuwbouw van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST). In de afgelopen drie jaar is er door Goossen Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe gewerkt aan dit grootste nieuwbouwproject van Overijssel, midden in het centrum van Enschede. Vrijwel direct na de start van de bouw kwam het idee om ook  de minderbedeelden in de wereld te helpen. Voor stichting Soda zijn donaties verzameld en nu is dus het plan opgevat om het bouwteam verder te laten werken in Mozambique.

De Kliniek

De kliniek wordt in drie weken tijd gebouwd. De medische zorg die daar verleend wordt komt ten goede aan de lokale bevolking van het dorp Itepela en de directe omgeving. Het dorp heeft nu nog geen elektriciteit of stromend water. In Itepela wonen 550 mensen, in de tientallen kilometers daaromheen wonen zo’n 2000 mensen. Het afgelegen gebied heeft een inwoneraantal van zes mensen per km2 (in NL wonen 485 mensen per km2). De provincie Niassa is alleen via onverharde wegen bereikbaar en wordt ook wel ‘de vergeten provincie’ genoemd.

MST

Medisch Spectrum Twente is het nieuwe hoogtechnologisch ziekenhuis in het centrum van Enschede. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de afbouw van onder andere verpleegafdelingen, het operatiekamercomplex, de Intensive Care en poliklinieken. Vanaf 2016 wordt vanuit één efficiënt gebouw zowel specialistische basiszorg als topklinische zorg verleend.  Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 85.000m2.

MST-logo.jpg

Voor meer informatie over het project in Mozambique: www.stichting-hgd.nl