Zoeken

Collega's bouwen in Mozambique

Op 18 juli vertrokken Niels en Bertho samen met collega bouwers van Dura vermeer en stichting SODA naar Mecula in Mozambique. Hier bouwen zij tijdens hun vakantie in drie weken een ziekenhuisje in Afrika.

Nieuwbouw kliniek_Mecula_Mozambique (2).jpg
Nieuwbouw kliniek_Mecula_Mozambique (2).jpg

Voorbereiding

Met een kleine groep van 8 vrijwilligers hebben zij 2 jaar voorbereiding achter de rug waarin we sponsorgeld, materialen en materieel hebben verzameld. Reisplannen gemaakt inclusief de bijbehorende visums en inentingen geregeld. Tekeningen geproduceerd, container met bouwmateriaal gevuld en verscheept en op afstand de grond en fundatiewerkzaamheden gecoördineerd. Kortom; “er komt veel bij kijken”

stenen fabriceren.jpg

Voortgang van de bouw

De fundatie en begane grondvloer was al gereed en de metselblokken zijn geproduceerd zodat bij aankomst direct gestart kon worden met  het stelwerk, metselwerk en het plaatsen van kozijnen. Na circa 11 dagen werden de dakplaten gemonteerd die de vrijwilligers hadden meegenomen vanuit Nederland.

Nieuwbouw kliniek_Mecula_Mozambique (5).jpg

Bij vetrek op 10 augustus is de kliniek wind en waterdicht inclusief elektravoorzieningen. De afbouw zal door de lokale bevolking worden gedaan waarbij we ze, naast de financiële steun, tevens opleiden om de stucwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Onze Partner SODA organiseert met de contacten aldaar dat de kliniek bemand gaat worden met een arts en verpleging. Dit alles met als doel eind van het jaar, begin volgend jaar de kliniek te openen!