Zoeken

"Deze woning is een lot uit de loterij voor ons!"

Op ons project Kader Negen in Meerstad vond afgelopen maand voor ons en voor Sten en Djoeke een bijzondere gebeurtenis plaats. Als bouwer hadden wij dit nog niet eerder meegemaakt. Onze kopersbegeleider heeft daarom de medewerking verleend om dit huwelijksaanzoek op de bouwplaats mogelijk te maken.

koper kijkmiddaag 2.jpg

Het project “gezien door de ogen” van een koper.

Sinds begin 2020 waren Sten en Djoeke op zoek naar hun eerste koopwoning. Allebei opgegroeid in een dorp en momenteel woonachting in Groningen. Het was moeilijk om een woning te vinden in deze tijd. Ze hebben meerdere bestaande woningen bekeken en ook meerdere biedingen uitgebracht, maar het was nog niet raak. Tot de zomer van 2020, toen project Kader Negen voorbijkwam en ze zich in hebben geschreven. Dit voldeed precies aan hun wensen: een mooie uitstraling, dichtbij Groningen, een ruime op de toekomst gerichte woning, en toch in een buurt waar er ‘dorpsgevoel’ is. Sten en Djoeke gingen er niet vanuit dat ze werden uitgekozen, echter dit was wel zo. ‘Een lot uit de loterij!’, zoals ze het zelf noemen.

koper kijkmiddaag 2.jpg

Keuzes maken

Toen startte het hele proces pas, er moesten in een korte tijd veel keuzes gemaakt worden zoals het uitzoeken van een keuken, badkamer en afwegingen maken over extra opties. Dit proces hebben zij als intensief en tegelijkertijd ook leuk ervaren. Ze hebben genoeg hulp gekregen bij het maken van de juiste keuzes en konden terecht bij de makelaar en kopersbegeleider voor al hun vragen. Het stel is al meerdere keren langs de bouw gegaan om aan de buitenkant van de bouwhekken te kijken naar hun woning. Toen de wanden werden geplaatst hebben ze zelfs hun werk uitgevoerd op een laptop op het grasveld voor hun toekomstige woning, zodat ze konden zien hoe de woning vorm kreeg.

20210924154230_IMG_1907.JPG

Kijkmiddag

Vervolgens was de kijkmiddag, dit was een hoogtepunt voor hen, nu konden ze de woning van binnen bekijken en tegelijkertijd werd er die middag kennis gemaakt met de toekomstige buren. Omdat de woning zo speciaal voor hun is, heeft Sten zijn vriendin Djoeke ten huwelijk gevraagd op de steiger voor de ingang van hun woning in aanbouw. Over een tijdje wordt de woning van Sten en Djoeke opgeleverd, dan kan het wonen in Meerstad echt beginnen voor hen. Wij willen hun nogmaals van harte feliciteren met de verloving.

"Deze woning is een lot uit de loterij voor ons!"

Sten en Djoeke