Zoeken

Eerste energienotanul-woning gebouwd

VolkerWessels Vastgoed heeft de eerste energienotanul-woningen opgeleverd. De woningen staan op de locatie Sterrenberg in Huis ter Heide. Er zijn acht energienotanul-woningen gerealiseerd in twee blokken van vier woningen.

energie_0.jpg
energie_0.jpg

Nieuwe standaard

Sterrenberg is een gebiedsontwikkeling waar volgens de principes van omgekeerde integratie een wijk van 400 woningen met zeven identieke nieuwe zorggebouwen wordt gebouwd. VolkerWessels Vastgoed werkt daarbij samen met ZorgID en de Stichting Abrona. Energienotanul is de nieuwe standaard in de bouwwereld. Door het realiseren van deze 8 energienotanul woningen heeft VolkerWessels Vastgoed veel ervaring met het bouwen van dit concept.

De twee blokken van energienotanul-woningen verschillen technisch iets van elkaar. Eén blok van vier woningen is uitgevoerd met een luchtwarmtepomp en het andere blok met vier woningen maakt gebruik van warmte/ koude opslag in de bodem. De prestaties van beide systemen worden gemeten zodat het energienotanul concept nog verder kan worden verbeterd. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een volgend aantal energienotanul-projecten. Bij de ontwikkeling van het eerste energienotanul concept zijn meerdere VolkerWessels-werkmaatschappijen betrokken; VolkerWessels Vastgoed, Boele & van Eesteren, Bébouw Midreth, Homij Technische Installaties, Aveco de Bondt, De Groot Vroomshoop, Dubotechniek en De Mors.

 

Bron: VolkerWessels Vastgoed