Zoeken

Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels

Op 29 januari 2016 stonden we extra stil bij veiligheid. De veiligheidsdag wordt een jaarlijks terugkerende dag, waarmee we een sterk signaal willen geven aan onze medewerkers en samenwerkende partners; we werken veilig of we werken niet.

wave.jpg

​Verkeersveiligheid

Het thema van de eerste veiligheidsdag is verkeersveiligheid. Dagelijks nemen we met honderden voertuigen (klein en groot) deel aan het verkeer. Ook is ons werk regelmatig een uitdaging voor andere weggebruikers, bijvoorbeeld als we voor een project de weg af moeten zetten. Verkeersveiligheid is voor VolkerWessels daarom een belangrijk onderwerp. Alle circa 12.000 medewerkers in Nederland gaan vandaag met elkaar in gesprek over veiligheid en gedrag in het verkeer. We staan stil bij ons eigen rijgedrag en gaan daarnaast met elkaar op zoek naar verbetermogelijkheden om de verkeersveiligheid verder te vergroten.

wave.jpg

WAVE

Aan veilig werken doen we bij VolkerWessels geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan de kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen, het gaat om alert zijn. Een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.