Zoeken

Eerste paal Medisch Centrum Vechtdal

In opdracht van de Saxenburgh Groep is donderdag 28 juni 2018 de eerste paal geboord voor de bouw van het nieuwe Medisch Centrum Vechtdal. Met de boorceremonie start Goossen Te Pas Bouw samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Saxenburgh Groep het bouwproces.

eerste paal.jpg
eerste paal.jpg

Het boren van de eerste paal gebeurde door Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep. In totaal worden er de komende vijf weken 490 palen geboord voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. Er is gekozen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

impressie MCV Hardenberg.JPG

Het nieuwe MCV

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling.

Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.

Het nieuwe medisch centrum komt vóór het huidige ziekenhuis op de plek waar eerst de parkeerplaatsen waren. De verwachting is dat het nieuwe medische centrum in 2020 in gebruik genomen wordt.

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark is een samenwerking tussen de Gemeente Hardenberg,Saxenburgh Groep, VolkerWessels en Dura Vermeer Bouw Hengelo. IAA Architecten uit Enschede heeft het nieuwe compacte en duurzame ziekenhuis ontworpen.