Zoeken

Eindgebruiker kijkt in de toekomst

Ontwikkel Combinatie Vechtdal maakt gebuik van 3D tekenwerk en de techniek van de 3D-bril zodat de eindgebruiker kan ervaren hoe hun toekomstige werkomgeving er straks uit gaat zien.

eindgebruiker met 3D bril.jpg

De ruwbouw van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg is in volle gang. Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het afronden van de definitieve inrichting. Het 3D tekenwerk hiervan wordt volledig uitgevoerd door de bouwcombinatie Goossen Te Pas Bouw en Dura Vermeer. Één van de kenmerken bij het ontwerpen van een ziekenhuis is het invullen van de “wensen” van de diverse verschillende gebruikers die een ziekenhuis kent.

eindgebruiker met 3D bril.jpg

De nieuwbouw is verdeeld in meer dan 30 verschillende gebruikersafdelingen, typicals zoals we ze noemen, waarbij het aller belangrijkste is dat we de werkprocessen van het ziekenhuis vertalen naar het ontwerp. Via wekelijkse sessies tussen de BIM-modelleurs Gerben Bruins en Erik Leverink met de programmanager van het Ziekenhuis Karin Kerkhof worden de typicals besproken en “Live” in het model beoordeeld en daar waar gevraagd bijgewerkt.

eindresultaat.jpg

De laatste stap die we nemen is dat de werkelijke eind gebruiker zijn toekomstige werkruimte met een 3D-bril beoordeeld. Door deze ervaring kan de verpleger beoordelen of het opgegeven programma van eisen goed verwerkt is en of de vertrekken praktisch en werkbaar zijn ingericht.

foto beddekamer3.jpg

Onze opdrachtgever gaat straks nog een stap verder met ons model en wil zijn personeel met behulp van de 3D beelden gaan trainen in hun hun toekomstige werk omgeving.