Zoeken

Feestelijke handeling St. Josephbuurt in Almelo

Samen met woningstichting Sint Joseph en de toekomstige bewoners van de laatste fase van de St. Josephbuurt heeft Goossen Te Pas Bouw vandaag op feestelijke wijze stil gestaan bij de voortgang van de bouw van hun nieuwe woningen. Onderdeel van het project is de realisatie van acht sociale huurwoningen voor woningstichting Sint Joseph.

index visual 17 april.jpg
eerste steen.jpg

Na een woord van welkom door Gilbert Wils van Sint Joseph wordt in aanwezigheid van alle genodigden de eerste steen van de acht sociale huurwoningen gelegd. Wethouder Alex Langius en directeur-bestuurder Claudia Beumer van woningstichting Sint Joseph plaatsen de eerste steen. Tijdens dit officiële moment is het voor de aanwezigen mogelijk om de woningen in aanbouw van de buitenzijde te bekijken.

cheque 2.jpg
bewoners met de ontvangen cheque

Overhandiging attentie

Directeur Dinand van den Berg overhandigde een cheque ter waarde van € 1000,- aan Leon Woertman toekomstige bewoner van de nieuwbouwwijk. De cheque is ter beschikking gesteld door Goossen Te Pas Bouw om iets moois voor de bewoners van de wijk te realiseren of organiseren.

St. Josephbuurt

Het bouwproject St. Josephbuurt bestaat totaal uit 82 woningen. De eerste 22 woningen zijn eind 2013 opgeleverd. De tweede fase omvat de bouw van 27 koop-, 25 vrije sector huur- en 8 sociale huurwoningen. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht. De 8 sociale huurwoningen verhuurt woningstichting Sint Joseph.

Er zijn verschillende typen woningen en eigenlijk is geen woning hetzelfde. Dit maakt de St. Josephbuurt voor veel mensen een geschikte plek om te wonen. De jaren dertig stijl zorgt voor verschillende stijlelementen; erkers, dakopbouwen, luifels en metselwerkaccenten worden afwisselend toegepast.

Woningsticht Sint Joseph heeft de plannen ontwikkeld en 4D Architecten uit Enter opdracht gegeven om de woningen te ontwerpen. Goossen Te Pas Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen. De verkoop van de woningen is in handen van Team Sanders makelaars. De verhuur van de acht sociale huurwoningen gaat via woningstichting Sint Joseph. De vrije sector huurwoningen zijn in de verhuur bij Team Sanders makelaars en makelaardij Weghorst.