Zoeken

Groen licht voor de bouw van een nieuw Saxenburgh Clara Feyoena Heem

16 maart 2022 - Nadat wij vorige week het contact hebben ondertekend met Saxenburgh voor de bouw van een nieuw Saxenburgh Clara Feyoena Heem in Hardenberg, start vandaag de kick-off met het bouwteam.

1935_web_Clara_Feyoena_Heem_impressie_exterieur_1.jpg
20220307_CFH_ondertekening_gezelschap_IMG_1695.jpg
Ondertekening door Saxenburgh en Goossen Te Pas Bouw

Op de locatie van het huidige zorgcentrum zal over ruim een jaar een splinternieuw modern gebouw staan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Daarnaast tekenden wij een koop- en ontwikkelovereenkomst voor 44 appartementen voor mensen met zorgbehoefte op hetzelfde terrein.

Realisatie van het hoofdgebouw

De realisatie van het hoofdgebouw zal ruim een jaar in beslag nemen en vindt plaats naast het huidige gebouw. Zo kunnen de bewoners tijdens het bouwtraject gewoon op hun eigen plek blijven wonen. De realisatie van het nieuwe pand zal ruim een jaar in beslag nemen. Wij en Saxenburgh verwachten dat Saxenburgh na de zomer van 2023 een fijn gebouw in gebruik kan nemen, waar bewoners wonen met het gevoel van thuis en medewerkers werken met plezier. Hieraan dragen wij graag ons steentje bij met onze kennis en inzet.

Twee woongebouwen

Het nieuwe Saxenburgh Clara Feyoena Heem zal bestaan uit twee gebouwen met elk 40 appartementen, aan elkaar verbonden via een gang met een voorzieningengebouw.
De begane grond en eerste etage van de twee appartementengebouwen zijn bestemd voor wonen met zorg - psychogeriatie of somatiek - en crisisopvang, in een rustige omgeving.
Elke woonetage heeft 20 éénpersoons appartementen met eigen voordeur, verdeeld over twee woongroepen (dus tien bewoners per groep). Elke woongroep heeft de beschikking over een eigen huiskamer.
Het voorzieningengebouw staat in het teken van reuring. Hier komt een centraal ‘plaza’ - een ontmoetingsplein voor alle (tijdelijke) bewoners, met restaurant, kapsalon en winkeltje. Verder komt hier een oefenzaal voor poliklinische revalidanten, waardoor er ook een jongere categorie patiënten over de vloer komt.

Kleinschaligheid binnen grootschaligheid

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh, Wouter van der Kam, is een blij man. “Met de nieuwbouw creëren wij kleinschaligheid binnen grootschaligheid, in een woonzorgomgeving waar zowel voldoende rust als reuring is. Wij stimuleren nadrukkelijk de samenwerking tussen onze bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking met onze bouwpartner zal resulteren in een prachtig gebouw, dat onze visie op ouderenzorg optimaal ondersteunt.”
Wij zijn als Goossen Te Pas Bouw er trots op om in de regio na de realisatie van het Saxenburgh Medisch Centrum, weer voor Saxenburgh te kunnen bouwen.

Extra zorgappartementen

Met het tekenen van de koop- en ontwikkelovereenkomst starten Goossen Te Pas Bouw en Saxenburgh tegelijkertijd met de ontwikkeling van minimaal 44 appartementen op het terrein van Saxenburgh Clara Feyoena Heem, naast het nieuwe woonzorgcentrum. Deze appartementen zijn bestemd voor mensen die zelfstandig wonen, maar beslist een zorgvraag hebben. De appartementen vallen niet onder Saxenburgh, maar komen in beheer van een belegger/verhuurder. David van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord Oost bv (namens Goossen Te Pas Bouw): “Wij bieden vanuit onze professie en maatschappelijke betrokkenheid huisvesting aan mensen uit alle doelgroepen. De ontwikkeling van deze 44 huurappartementen past daar goed in. Woningen voor mensen met een kleine of ruime zorgbehoefte, direct naast een zorgcentrum in het mooie Heemse. Dit is een aanwinst voor Hardenberg.”

“Wij bieden vanuit onze professie en maatschappelijke betrokkenheid huisvesting aan mensen uit alle doelgroepen".

David van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord Oost bv (namens Goossen Te Pas Bouw)

Het is de sterke wens van Saxenburgh om het huidige terrein te ontwikkelen specifiek voor levensbestendig wonen met zorg in de meest brede zin. Met de realisatie van de nieuwbouw komt deze wens tot werkelijkheid.