Zoeken

Krönnenzommer te Hellendoorn genomineerd voor de Twentse Vastgoedprijs

Donderdag 29 september waren wij aanwezig bij het 20ste symposium van de Stichting Vastgoedrapportage Twente. Dit jaar stond het symposium in het teken van ‘innovatief en toekomstbestendig zorgvastgoed’.

uitreiking vastgoedprijs.jpg
uitreiking vastgoedprijs.jpg

Tijdens dit jaarlijkse symposium wordt onder andere de Twentse Vastgoedprjis uitgereikt, waarvoor wij dit jaar genomineerd waren met ons project Krönnenzommer te Hellendoorn. Krönnenzommer is een woonzorgcentrum voor mensen met Korsakov, het complex is zo ontwikkeld en gebouwd dat het een prettige locatie is om te wonen en werken. Deze nominatie is voor ons de kroon op ons werk, wij zijn trots op deze gezamenlijke prestatie van ZorgAccent, BRW-bouwregisseur en het gehele bouwteam.

Over Krönnenzommer

In opdracht van Stichting Zorgaccent hebben wij 38 zorgeenheden en twee werkgebouwen gerealiseerd aan de Sanatoriumlaan in Hellendoorn. Het Dr. Vospaviljoen is een zorgappartementencomplex van 38 wooneenheden ten behoeve van het begeleid wonen van Korsakov-cliënten. Daarnaast hebben wij  twee geschakelde dagbestedingsgebouwen gebouwd: De Homoet en Het Palet.

Vanuit de visie ‘zo normaal als mogelijk en zo aangepast als wenselijk’, werd dit complex ontworpen. Bouwen in de zorg betekent te allen tijde de belangen van cliënten en de zorgmedewerkers bewaken en vormgeven. Cliënten en begeleiders werden actief betrokken bij het gehele (bouw)proces. Door de input van zelfsturende zorgteams en cliënten kon Reinnier Wender, bouwregisseur namens Zorgaccent, ons voorzien van de juiste informatie om dit zorggebouw te ontwikkelen en realiseren. Hierdoor is het gebouw geheel naar wens van de eindgebruikers gebouwd.

Doordat wij vroegtijdig in bouwteamverband aangehaakt waren bij het project, konden wij als ontwikkelaar en bouwer veel mogelijke hobbels wegnemen en bijsturen waar nodig. Hierdoor kende de realisatie van Krönnenzommer een soepel verloop, ondanks de onrustige markt met sterk fluctuerende prijzen. Door de synergie tussen ZorgAccent, BRW-bouwregisseur en de partners van het bouwteam is het gelukt een gebouw te realiseren dat niet alleen prettig is om in te wonen en werken maar ook toekomstbestendig is.

Gefeliciteerd

Naast Krönnenzommer in Hellendoorn waren er nog twee andere genomineerden: Brokant in Hengelo en woonlocatie Geert de Leeuw van InteraktContour.

De Twentse Vastgoedprijs is gewonnen door woonlocatie Geert de Leeuw. Wij feliciteren InteraktContour met deze mooie prijs!

Film Krönnenzommer

Onze film voor de nominatie Vastgoedprijs 2022.

Nieuwbouw Vospaviljoen locatie Krönnenzommer