Zoeken

Legging eerste steen van woongroep De Sikkel bij Krönnenzommer in Hellendoorn

Woensdag 02 juni 2021: De derde groep toekomstige bewoners van het Dr. Vospaviljoen hebben de eerste steen ingemetseld van hun nieuwe woongroep De Sikkel.

gtp team.jpg
steenlegging De Sikkel.jpg

Zij waren de laatste groep bewoners die een bezoek aan de bouwplaats hebben gebracht. Eind april hadden bewoners van de woongroep De Vlegel de eer. En op 14 april metselden twee cliënten de eerste steen van de woongroep De Öpper onder toeziend oog van Ina Kerkdijk(directeur woonzorg) en Wouter Versteeg(directeur bedrijfsvoering).

Het Dr. Vospaviljoen is een zorgappartementen complex van 38 wooneenheden t.b.v. het begeleid wonen van Korsakov-cliënten. Daarnaast bouwen wij twee geschakelde dagbestedingsgebouwen op het terrein: De Homoet en Het Palet. Het ontwerp is verzorgd door VAB en tot stand gekomen door intensief te overleggen met onze opdrachtgever ZorgAccent, BRW-bouwregisseur en begeleiders en cliënten van Krönnenzommer

Het nieuwe dr. Vospaviljoen bestaat uit vier vleugels met elk negen zorgappartementen, aparte huiskamer en groepsruimte. Alle ruimtes blijven op de begane grond. Elke patiënt krijgt een eigen zit-/slaapkamer met een bijbehorende sanitaire ruimte. De vleugels komen uit op het centrale deel in het midden van het nieuwe complex, waar onder meer de kantoren en ontspanningsruimte zijn gepland.

Foto's: Niek Erents Fotografie

In januari 2021 is de bouw gestart en de prognose is dat het project in het laatste kwartaal van 2021 wordt opgeleverd.