Zoeken

Maxime Verhagen geeft eerste steen Activum aan wethouder Gert Vos

Op 11 februari 2016 ontvingen we hoog bezoek op de bouwplaats van het Activum. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland en voormalig minister, bezocht vier Drentse bouw- en infrabedrijven.

IMG-20160211-WA0003_resized.jpg
IMG-20160211-WA0003_resized.jpg

Hij heeft op uitnodiging van bouwbedrijf HuneBouw een rondleiding gehad over de bouw van het Activum. Het Activum wordt gebouwd door Goossen Te Pas Bouw (dochter onderneming van VolkerWessels) in samenwerking met HuneBouw. Het Activum wordt het nieuwe hart van het Bentinckspark in Hoogeveen. In het gebouw komen twee sporthallen, een gymzaal en een sportcafé.
Maxime Verhagen heeft vandaag de eerste steen van het Activum aangeboden aan wethouder Gert Vos.

aanzicht 1.JPG

Sporthart van het Bentinckspark

Naast de twee sporthallen, de gymzaal en het sportcafé komt aan de zuidzijde van het Activum een open verbinding met de nieuwe atletiekbaan. Vanuit het sportcafé is uitzicht op de atletiekbaan en de grootste sporthal. De noordzijde kan worden uitgebreid met units voor paramedici en andere functies op het raakvlak van onderwijs, sport, bewegen en gezondheid. Op de verdieping komt een omloop langs de twee sporthallen en de gymzaal, zodat het publiek goed zicht heeft op de sporters. De topsporthal telt 1100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan met  uitschuiftribunes wor­den uitgebreid tot 2100 toeschouwers. De bouw is naar verwachting deze zomer gereed.

Duurzame warmte én koude 

Energie uit leidingwater (uit het drinkwaterstation van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD), zorgt straks voor duurzame verwarming en koeling van het Activum. Het Bentinckspark ligt naast het waterwingebied van productiestation Hoogeveen.
Energie onttrekken uit grondwater en daarmee gebouwen verwarmen is niet uniek. Maar dit wordt nog nergens gedaan met drinkwater als duurzame energiebron. Vandaag is ook het contract tussen de gemeente en Equa (een dochter van WMD) getekend voor deze bijzondere manier van verwarmen en koelen van het Activum.
Het drinkwaterstation van WMD levert in het Bentinckspark al warmte en koeling aan het Jannes van der Sleedenhuis en het Roelof van Echtencollege.