Zoeken

MST loopt iets voor op schema, ondanks de winter

Samen met Trebbe en Dura Vermeer neemt Goossen Te Pas Bouw deel in het bouwteam voor de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente (MST) in het centrum van Enschede. De contouren van het 78.400 m2 grote gebouw worden steeds beter zichtbaar. Op dit moment is de tweede verdieping bereikt. Het aanbrengen van de primaire installatieleidingen start begin maart. Na de bouwvak wordt begonnen met de afbouw.

home-1.jpg

Ziekenhuis blijft vol operationeel

Het nieuwe ziekenhuis krijgt zeven bouwlagen. Op de onderste verdiepingen komen onder meer poliklinieken, op de derde verdieping de operatiekamers en de afdelingen voor intensieve verpleging en bovenin de verpleegafdelingen.

Het gebouw wordt energiezuinig en duurzaam en krijgt uitsluitend eenpersoonskamers. Alle voorzieningen liggen rond vijf binnenpleinen, die worden overkapt met een soort glazen stolp.

De nieuwbouw wordt naast de bestaande locatie gerealiseerd. Het huidige ziekenhuis blijft volledig in bedrijf gedurende de looptijd van het bouwproject. Volgens planning wordt het nieuwe ziekenhuis op 1 augustus 2015 opgeleverd. Patiënten en bezoekers kunnen er dan vanaf eind 2015/begin 2016 terecht. En na ingebruikname van de nieuwbouw wordt de oudbouw verbouwd voor de huisvesting van onder meer een aantal ziekenhuisafdelingen dat niet direct in contact staat met patiënten.