Zoeken

Officiële start 38 koopwoningen Kader Negen Meerstad

Op donderdag 18 februari vierden Bureau Meerstad en Goossen Te Pas Bouw de start van het nieuwbouwproject 38 koopwoningen Kader Negen in de wijk Groenewei in Meerstad. De symbolische eerste paal van het project werd door Jelle Dijkstra (directeur Bureau Meerstad), in de grond geheid.

IMG_4027 - Jelle.JPG

Door de huidige omstandigheden en de maatregelen als gevolg van COVID-19 waren alleen Jelle Dijkstra en Dick Nijkamp (directeur Goossen Te Pas Bouw) aanwezig. Normaliter is dit een mooie gelegenheid voor de kopers om kennis te maken met het bouwteam en de nieuwe buren.

Duurzame nieuwbouw

Goossen Te Pas Bouw ontwikkeld en realiseert Kader Negen in het hart van Groenewei. Dit zijn 38 royale, fraai vormgegeven en duurzaam gebouwde nieuwbouwwoningen. De gasloze woningen hebben een ruime en praktische plattegrond waarin diverse indelingen mogelijk zijn. De woningen hebben een plat dak waardoor de bovenste verdiepingen de maximale functionele ruimte krijgen. Er worden verschillende woningtypes gerealiseerd allen met twee gezamenlijke kenmerken: veel ruimte en een stoere uitstraling.

Dit project is inmiddels uitverkocht. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Groenewei

Groenewei is een duurzame wijk die op verschillende manieren bijdraagt aan de klimaatbeheersing van de stad. De wijk is geheel gasloos, net als alle wijken in Meerstad. De oriëntatie van de woningen biedt voldoende kansen voor zonnepanelen. Groenewei is erg populair onder woningzoekenden vanwege haar ligging. Deze wijk ligt van alle Meerstad wijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De wijk is nog in ontwikkeling, maar wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden worden door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer In de buurt zit een basisschool met kinderopvang. Ook komt er een buurtsupermarkt en op termijn een gezondheidscentrum. Buslijn 5 stopt ieder halfuur bij de entree van de wijk.