Zoeken

Officiële steenlegging Sint Jansgebouw in Wierden

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft de officiële eerste steenlegging van het nieuwe St. Jansgebouw in Wierden plaats gevonden. Emeritus Pastoor J.H. Oude Vrielink legde de eerste steen van dit project dat is ontwikkeld door onze opdrachtgever Orbys BV. Het nieuwe St. Jansgebouw wordt gerealiseerd in het centrum van Wierden tegenover de Rooms Katholieke Kerk door Goossen Te Pas Bouw.

IMG-20190628-WA0014.jpg
IMG-20190628-WA0020.jpg

Het oorspronkelijke St. Jansgebouw heeft een rijke historie en is jarenlang door de RK-kerk gebruikt als parochiehuis. In 2017 moest het bestuur van de kerk door afnemende kerkbezoekers het gebouw verkopen. Oud Wierdenaar Henry Holterman van Orbys Vastgoed BV, heeft het gebouw gekocht. In samenspraak met de Gemeente Wierden wordt het gebouw gerevitaliseerd. De maatschappelijke functie wordt opnieuw gebruikt en bied onderdak aan verenigingen en stichtingen.

Artis Impressie St Jansgebouw.jpeg

Het "Begijnhofje"

Dit ”Begijnhofje” dat kan fungeren als ontmoetingsplek voor de bewoners, bestaat uit negen rijwoningen, twee appartementen voor de verhuur en een algemene ruimte op de begane grond. Het project ontworpen door EVE Architecten heeft een karakteristieke gevel en een hoog en gedetailleerd afwerkingsniveau. Drie woningen worden levensloopbestendig uitgevoerd met de benodigde voorzieningen gelijkvloers.