Zoeken

Oplevering binnenstedelijke transformatie Het Stempel in Veenendaal

Gisteren was de officiële oplevering van het appartementencomplex Het Stempel in Veenendaal. BPD (Bouwfonds Property Development) realiseerde in samenwerking met de gemeente en Bouwcombinatie Trebbe – Goossen Te Pas Bouw woonruimte voor in totaal zo’n 260 mensen in de binnenstad van Veenendaal. Voorheen stonden op deze locatie een postkantoor en postsorteercentrum.

oplevering.JPG
oplevering.JPG

Wonen, werken en parkeren

Dat er vraag was naar woningen op deze locatie in de binnenstad van Veenendaal staat als een paal boven water. Rob Arends, ontwikkelingsmanager van BPD: “De binnenstad van Veenendaal is erg in trek. Er is een ruim aanbod aan winkels en andere voorzieningen; jong en oud wil graag in de stad wonen. We hebben in het woonaanbod veel diversiteit aangebracht: stadswoningen met een split level, grote en kleine appartementen. Dat sloeg aan: binnen twee maanden waren alle koopwoningen verkocht.” De bewoners kunnen hun auto parkeren op het binnenterrein van het gebouw. Naast woningen is er op de begane grond ruimte voor een winkel. De oplevering gaat om de tweede fase van Het Stempel met 88 appartementen. De eerste fase, 41 appartementen, is reeds sinds eind 2016 bewoond.

Middeldure huur

Het appartementencomplex biedt ook woonruimte voor mensen die willen huren in het middeldure huursegment. De huur van de woningen ligt tussen de € 885 en € 1040 inclusief parkeerplaats. Hierin komen BPD en de gemeente Veenendaal tegemoet aan de groeiende vraag naar huurwoningen voor mensen die niet voor sociale huur in aanmerking komen, maar ook niet een woning kunnen of willen kopen. Momenteel zijn er nog enkele huurappartementen beschikbaar.

1443-4-bfa-veenendaal-het-stempel-vogelvlucht_300dpi.jpg

Transformatie

De transformatie van het gebied past in de landelijke ambitie terreinen waar eerst bedrijven gehuisvest waren te veranderen in woongebieden. Wethouder Engbert Stroobosscher van gemeente Veenendaal: “Al vele jaren werkt de gemeente Veenendaal aan de herstructurering en uitbreiding van haar centrum. Met de oplevering van Het Stempel heeft BPD op fraaie wijze een deel van ons Centrumplan gerealiseerd.”

.