Zoeken

PassiefBouwen Award Velve-Lindenhof Enschede

Persbericht   Maandag 27 januari 2014   PassiefBouwen Award voor duurzaam Velve-Lindenhof Het project Velve-Lindenhof van woningcorporatie De Woonplaats is afgelopen vrijdag in de prijzen gevallen bij de PassiefBouwen Awards in Ahoy Rotterdam. De award wordt toegekend aan projecten waarbij de huizen dusdanig ‘passief’ worden gebouwd, energieneutraal zijn en zoveel mogelijk gebruik maken van de kracht van natuurlijke warmtebronnen. Genomineerd waren projecten die in 2013 zijn afgebouwd en het certificaat ‘PassiefBouwen Keur’ hebben ontvangen. Velve-Lindenhof ontving dit certificaat in april 2013, tijdens het minisymposium ‘Duurzaamheid in Velve-Lindenhof’.   De strijd werd afgelopen vrijdag geleverd in 3 categorieën: Woningen Nieuwbouw, Woningen Renovatie en Overige gebouwen. Velve-Lindenhof won in de categorie Woningen Nieuwbouw. De award is een kroon op het werk van De Woonplaats, Goossen Te Pas Bouw en De Groot Vroomshoop Houtbouw.     bron: De Woonplaats

IMG_2643 Planteam Velve Passief Bouwen Award 2013 woningen nieuwbouw.jpg
faradaystraat_02.jpg

Duurzaam Velve-Lindenhof

In opdracht van woningcorporatie De Woonplaats realiseerde Bouwcombinatie Goossen Te Pas Bouw uit Enschede en De Groot Vroomshoop Houtbouw -beide onderdeel van VolkerWessels- samen met Beltman Architecten tijdens de grootschalige herstructurering van deze stadswijk maar liefst 211 nieuwe woningen.

Daarvan voldoen er 82 aan de eisen van het passief bouwen, 5 woningen zijn energieneutraal en de overige woningen hebben een EPC van 0,4..

De herstructurering van Velve-Lindenhof is daarmee het grootste Passiefhuis nieuwbouwproject in Nederland.