Zoeken

Samen bouwen aan de zorg

Aannemingsovereenkomst bouwdeel Zuid getekend - Op 17 november 2021 heeft St Jansdal de aannemingsovereenkomst getekend met aannemer Goossen te Pas Bouw en installateur Unica voor bouwdeel Zuid in Harderwijk. Met het aangaan van het contract wordt het startsein gegeven voor de aankomende werkzaamheden. De voorbereidingen zijn in volle gang en in januari 2022 gaat de eerste paal de grond in.

Impressie_1.jpg

Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur, geeft aan dat de bouw van deze ziekenhuisvleugel enorm belangrijk is voor de ziekenhuiszorg in de regio. De verpleegafdelingen krijgen alle een prachtige uitstraling met als centraal themaHealing environment’: een omgeving waar patiënten, familie en bezoekers zich op hun gemak voelen én waar zorgprofessionals hun werk zo goed en prettig mogelijk kunnen uitvoeren. Er komen ook veel eenpersoonskamers. Om tot het ontwerp voor bouwdeel Zuid te komen, heeft het bouwteam intensief overleg gehad met de toekomstige gebruikers en wordt er rekening gehouden met de wensen van de patiënt. Afgelopen tijd hebben er binnen het ziekenhuis ook diverse verhuizingen plaatsgevonden, ter voorbereiding op de bouw.

Bouwdeel Zuid

In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen: een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg, waardoor andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren. Na de afronding van dit project wordt gestart met de renovatie van het bestaande beddenhuis.

Bekende partijen

Bouwen met de voor ons bekende partijen is een groot pluspunt volgens ziekenhuis St. Jansdal. Samen met Unica zijn wij ervaren ziekenhuisbouwers die het mooie ontwerp van IAA architecten uitvoeren. Een bouwtraject is altijd een optelsom van veel factoren, waarbij goede samenwerking essentieel is. 

Samen met St. Jansdal en Unica zetten wij een volgende stap in de modernisering van een ziekenhuis. Wij zijn zeer tevreden dat wij deze samenwerking kunnen continueren.

"Bouwen met de voor ons bekende partijen is een groot pluspunt"

ziekenhuis St. jansdal

Ondertekening nov 2021.jpg
Corona-proof digitaal ondertekening van de contracten

In deze roerige coronatijd is het ondertekenen van een overeenkomst een hele puzzel. Alle partijen sloten digitaal aan bij het tekenmoment.