Zoeken

SamenSlimmerBouwen door de mogelijkheden van de digitale wereld

Bij onze projecten maken wij op verschillende wijze gebruik van de inzet van de digitale mogelijkheden. Zo maken we gebruik van de ervaring van DigiBase en zetten we Trimble Connect ook op de bouwplaats in voor ons cao-personeel.

trimble bij Nijverdal bouwplaats.jpg
digibase.JPG
Visualisatie van het Medisch Centrum Vechtdal

MCV Hardenberg en DigiBase:

Het nieuw te bouwen Medisch Centrum Vechtdal wordt door Goossen Te Pas Bouw i.c.m. Dura Vermeer uitgewerkt in opdracht van de Saxenburgh Groep.

Wij hebben zelf de content aangeleverd om de visualisatie op het grote LED-scherm bij DigiBase mogelijk te maken. Hierdoor ontstaat er een totaalbeeld met een extra dimensie; een virtuele weergave tot in de puntjes uitgewerkt, inclusief diverse medische apparatuur. De opgestelde speerpunten door de aanwezige voorzitter van de raad van bestuur (Saxenburgh Groep) kwamen goed tot uiting. Zoals veiligheid van de manier van werken, de routine/ het automatisme die daarmee gepaard gaat en het overzicht van patiënten in de diverse behandel- of verblijfkamers. Het totaalbeeld draagt bij aan de controle van diverse aspecten.

trimble bij Nijverdal bouwplaats.jpg
Tablets op de werkvloer

Sport & Vrijetijdscentrum Nijverdal en Trimble Connect.

Wij hebben bij ons project in Nijverdal BIM toegepast op de bouwplaats met behulp van het Project Management Systeem “Trimble Connect”. Dit houdt in dat niet alleen ons UTA-personeel maar ook ons cao-personeel gebruik maakt van de digitale mogelijkheden.

Door gebruik te maken van BIM-modellen met 2D tekeningen creëren we een hybride model. De toegankelijkheid van de complete informatie is van meerwaarde op de bouwplaats. Met het gebruik van tablets kan het bouwplaats personeel op de werkvloer ter plekke de exacte informatie opvragen om hun werkzaamheden correct te kunnen uitvoeren.