Zoeken

Stabiel resultaat eerste halfjaar Volkerwessels

VolkerWessels heeft het eerste halfjaar een solide resultaat behaald. Dit ondanks aanhoudende zorgelijke marktomstandigheden in een aantal sectoren in Nederland. Hoewel de woningmarkt in Nederland wat perspectief lijkt te bieden worden de Bouw & Vastgoed- en de Infrastructuurmarkt nog steeds gekenmerkt door overcapaciteit die zich vertaalt in een onverantwoord laag prijsniveau.

vwVlag.png

De degelijke prestaties zijn het gevolg van operationele en financiële discipline waarbij het gebruik maken van kansen gecombineerd wordt met de focus op marge boven volume, kostenbeheersing en een gezonde rendement/risico verhouding. Er zijn wederom een aantal aansprekende nieuwe opdrachten binnengehaald zoals de nieuwbouw van Universiteitsgebouw Campusplein voor de Vrije Universiteit in Amsterdam, werk aan Ruimte voor de Rivier en offshore projecten Dudgeon en Westermeerwind.

CFO Jan van Rooijen: “Alle sectoren binnen VolkerWessels hebben wederom een positief operationeel resultaat gerealiseerd. Onze solide financiële positie maakt het mogelijk om kansen te benutten en te investeren in activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de toekomstige resultaatontwikkeling.  Met een zevental banken zijn afspraken gemaakt over voorzetting van onze werkkapitaalfinanciering tot medio 2019. Wij zijn verheugd dat de bijbehorende voorwaarden recht doen aan onze gezonde financiële positie."