Zoeken

Start pilotproject met BIS

Afgelopen vrijdag hebben leden van het kernteam van Goossen Te Pas Bouw de eerste basistrainingen in werken met het Bouw Informatie System(BIS) afgelegd.

digibase 2.JPG
Logo_VW_400.jpg

De Officiële start

Afgelopen vrijdag 1 juni heeft Goossen Te Pas Bouw de officiële start gemaakt met het werken in BIS (Bouw InformatieSysteem).

De reden hiervoor is dat we als onderdeel van VolkerWessels willen inzetten op een integrale projectbenadering, die helpt het tender-, contract- en project management te verbeteren. Hiervoor hebben we andere werkmethodes en gereedschap nodig. Daarom is er gekozen voor het inzetten van een Bouw Informatie Systeem.

Het Bouw Informatie Systeem

Het Bouw Informatie Systeem is een intern systeem voor het verzamelen en structureren van projectinformatie die we gebruiken om
de hoeveelheden en de kostprijs te bepalen. Alle informatie van de klant wordt nu verzameld in één informatiebron. Hoeveelheden worden digitaal bepaald op basis van modellen en tekeningen.

Het Bouw Informatie Systeem koppelt deze hoeveelheden aan de begroting, waardoor we altijd weten op welke informatie de
hoeveelheden en prijsvorming zijn gebaseerd. Zo kunnen we onze aanbieding beter toelichten, visualiseren en spiegelen aan de verwachtingen van de klant. Ook krijgen we zo nog meer grip op onze projecten.digibase 2.JPG

Implementatie van BIS

We starten binnen Goossen Te Pas Bouw met een kernteam die BIS gaat implementeren binnen het bedrijf aan de hand van een pilotproject. Hierbij worden we ondersteund door een implementatiemanager van Digibase. Zij verzorgen tevens de begeleiding en training van BIS, waarbij we afgelopen vrijdag de eerste basistraining hebben doorlopen met het kernteam.

We zijn  door deze basistraining nog enthousiaster geraakt, en zien een mooie kans voor onze organisatie !