Zoeken

Transformatie van het Oude Stadhuis in Almelo is gestart!

In opdracht van BPD Ontwikkeling B.V. transformeren wij het Oude Stadhuis in Almelo naar 90 koopappartementen. De voormalige burgerzaal is gereserveerd voor commerciële ruimtes en in het souterrain worden bergingen gecreëerd. De gehele coördinatie en realisatie vanaf de voorbereiding, sloop en uitvoering managet bouwcombinatie Goossen Te Pas en Salverda Bouw B.V.

_190708_de hoven.jpg

Voordat wij konden starten op 24 augustus 2021 met de opbouw werkzaamheden vond de asbestsanering, de constructieve sloop en de herstelwerkzaamheden van het huidige betoncasco plaats. Bovendien hebben wij het gehele pand laten inscannen in 3D om de maattoleranties te bepalen van de betonconstructie en de gevels. Tevens heeft Aveco de Bondt op advies van de bouwcombinatie een spouwanker-onderzoek en een visuele inspectie van de natuursteen gevel uitgevoerd.

In samenwerking met Aveco de Bondt hebben wij een passende oplossing gevonden om het gevelmetselwerk te verstevigen d.m.v. extra ankers, welke werkzaamheden worden uitgevoerd door Wildvank b.v. Daarnaast hebben wij de natuursteen gevel verwijderd. Deze elementen konden loskomen van de achterliggende constructie en vallen. Door deze tegenvallers en de onvoorziene omstandigheden is het voortraject jammer genoeg vertraagd. Nu kijken wij weer vooruit en zijn bezig met opbouw werkzaamheden.

2.png
Steigerconstructie

BIM

Het in gescande 3d-model hebben wij gebuikt om informatie uit te halen betreffende de inpasbaarheid van de lift. Daarnaast maken wij gebruik van de diverse modellen van onder andere de architect, constructeur en installateur. Op deze manier hebben wij de gehele elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie kunnen engineeren en het leidingverloop kunnen bepalen. Verder hebben wij constructieve model gebruikt voor het uitdenken van het traditionele steigerwerk. Omdat het bestaande stalen dak van de begane grond de belasting van de steigerconstructie niet kan dragen, kraagt de steiger uit vanaf de eerste verdieping.

De appartementen

De nieuwe appartementen worden voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Voor de benodigde ventilatie wordt een duurzaam gebalanceerd ventilatiesysteem geïnstalleerd. Het gebouw wordt van warmte voorzien door middel van een OWK (Opwekking warmte koude). Installatie. Het pand is goed geïsoleerd en wordt gasloos opgeleverd.

Het dak op de bovenste verdieping is voorzien van een nieuwe bitumendakbedekking. Vervolgens sluiten wij de gevels van boven naar beneneden met aluminium puien en glas elementen. Deze zijn samengesteld uit houtskeletbouwelementen of houten stelkozijnen. Voor de aluminiumpuien wordt door Polybouw een vliesgevel constructie aangebracht. Op de bovenste verdieping zijn wij inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de binnen afbouw. Zoals de het aanbrengen van de woning-scheidende Metal stud wanden en stukadoors werkzaamheden.

Kopers wensen

De kopers begeleiding vindt plaats middels een combinatie van Home4U en Morrenhof Jansen Vriezenveen. Home4U bekijkt als woonadviseur samen met de kopers welke keuzemogelijkheden uitvoerbaar zijn voor het appartement. Via een digitaal portaal worden de bewoners geïnformeerd over hun keuzes en de stand van de bouwwerkzaamheden. Alle kopers- sluitingsdata zijn inmiddels verlopen. Dit houdt in dat er geen wijzigingen in het meer- en minderwerk mogelijk zijn en wij deze wijzigingen verwerken en bestellen.

Zodra de veiligheid voor bezoekers op de bouwplaats gegarandeerd is, worden de bewoners uitgenodigd op de bouwplaats om een appartement te bekijken. Niet alle appartementen zullen dan te bezichtigen zijn. Maar de koper krijgt een goede indruk van de werkzaamheden en de woning. Naar verwachting zal dit moment in het eerste kwartaal van 2022 worden georganiseerd.

Project website