Zoeken

VolkerWessels legt Tiny Forest aan in Enschede

ENSCHEDE – Op basisschool CBS de Koning in Enschede is vandaag een nieuw Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de school hebben de eerste bomen geplant, waarbij ze werden geholpen door o.a. Jurgen van Houdt (wethouder gemeente Enschede) en Dick Nijkamp (directeur van VolkerWessels-onderneming Goossen Te Pas).

IMG20230214085944.jpg

Een Tiny Forest® biedt niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het extra groen stimuleert de biodiversiteit, zorgt voor extra waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit en vermindert hittestress. Het idee van een Tiny Forest komt van experts uit India en Japan en wordt sinds 2015 ook in Nederland gebruikt.

Het initiatief voor dit Tiny Forest in Enschede komt voort uit een samenwerking die VolkerWessels begin dit jaar heeft gesloten met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door Farwick Groenspecialisten. Recent is al een Tiny Forest aangelegd in Stein (Limburg), de komende tijd volgen nog een aantal locaties. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste investeerder in Tiny Forests in Nederland