Zoeken
Gevel Performance Factory

Bouw wooncommunity op de Performance Factory

Wij bouwen samen met De Groot Vroomshoop 185 appartementen en 17 woon- werkstudio's met op de begane grond commerciële ruimte op de Performance Factory in het centrum van Enschede. Op 7 juni 2022 ondertekenden Domijn en De Groot Vroomshoop het contact voor de bouw van deze wooncommunity.

De bouw is gestart aan het einde van het jaar 2022. Een bijzonder project omdat het gebouw vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast biedt het een unieke plek en woonomgeving in Enschede voor starters op de arbeidsmarkt. Waarbij in het gebouw nadrukkelijk de koppeling wordt gelegd tussen wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling. De begane grond is bestemd voor commerciële en maatschappelijke partijen, die een aanvulling zijn voor de Performance Factory en de wooncommunity. Dat maakt de doorloop vanuit de stad naar de Performance Factory nog aantrekkelijker voor publiek.

Duurzaamheid een belangrijke basis in het project

De visie van Domijn voor dit duurzame bouwproject is verwerkt in de plannen. Zij wilden zoveel mogelijk duurzame en herbruikbare materialen gebruiken. Zo worden de appartementen uit massief geprefabriceerde houten modules opgebouwd. Bovendien zijn de duurzame gevelpanelen efficiënt geproduceerd en geschikt voor hergebruik.

Hout heeft een positieve invloed heeft op de gezondheid van bewoners en het heeft van nature een isolerende werking. In het hart van het gebouw komt een groene binnentuin en ook aan de gevels is straks groen te vinden. De beplanting zorgt ook voor verkoeling in de zomer en het vangt het regenwater op. Het gebouw wordt natuurlijk voorzien van zonnepanelen en is aangesloten op het meest duurzame warmtenet van Nederland van Ennatuurlijk.

Realisatie

Goossen Te Pas is verantwoordelijk voor de bouwcoördinatie en de realisatie van de basis: een traditionele onderbouw die bestaat uit metselwerk, kalkzandsteen, prefab vloerelementen en staalconstructie. Op deze traditioneel gebouwde basis worden massief houten woonmodules geplaatst. De massief houten, kant en klare appartementen komen compleet met onder andere een keuken en sanitair uit de fabriek van De Groot Vroomshoop in Enschede en worden vervolgens gemonteerd op de bouwplaats. Door een precieze en gedegen voorbereiding en de juiste partners is het tempo hoog, per dag worden er circa 10 woningen gerealiseerd.

Bundle

Bundle is een samenwerking tussen Domijn en de Veste waarmee deze corporaties zich samen inzetten om ruimte te maken voor jongeren in Enschede: plekken om te wonen, werken én ontmoeten.

Contactpersoon