icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Leiden

Plus Ultra Leiden

In opdracht van Kadans Science Partner realiseren wij het nieuwe multi-tenant gebouw op het Leiden Bio Science Park in Leiden.

Bouwperiode
juli 2020 - februari 2022
Opdrachtgever
Kadans Science Partner
Architect
Cepezed
Adviesbureau installatie, bouwfysica
Deerns
W-installateur
Instaan
E-installateur
JWR

Flexibel

Plus Ultra Leiden bestaat uit flexibel verhuurbare ruimtes voor kantoren en laboratoria met een totaal bruto vloeroppervlakte van 19.000m2.  De toekomstige huurders zijn bedrijven en instellingen actief in Biosciences, Life Sciences &Health.

Het atrium is de kern van het gebouw zodat elke verdieping vrij indeel is voor cleanrooms, laboratoria, pilot plant en kantoren. Daarnaast biedt het gebouw verscheidene faciliteiten en algemene voorzieningen zoals parkeerplekken voor auto’s en fietsen, douches, kleedkamers, vergaderfaciliteiten en een restaurant. Deze zijn niet alleen toegankelijk voor de gebruikers van Plus Ultra maar ook bedoeld als ontmoetingsplek van het bedrijfsleven op het Leiden Bio Science Park.

Duurzaam

Het gebouw is ontwikkeld met een duurzaamheidsambitie voor een BREEAM-NL Excellent certificering. Het gebouw is gasloos en op het dak worden PV-panelen geplaatst. De warmtepompen zorgen niet alleen voor verwarming maar ook voor koeling in het gebouw.

Feestelijke start van de bouw

Woensdag 1 juli vond de feestelijke start van de bouw van Pluis Ultra Leiden plaats. Op de Bouwlocatie op het Leiden Bio Science Park proostte onze opdrachtgever, Kadans SCience Partner, met alle betrokkenen.

lees het hele artikel
“Dit is de beste plek, de grootste ontwikkelingen gaan hier plaatsvinden. Dit is het hart van de campus, naast het gebouw komt nog veel meer horeca, een sportcentrum en een parkeergarage,”
Michel Leenders (Universiteit Leiden)

De officiële opening

 

 

 

 

Contactpersoon
Dennis Ekkel
Projectleider
info@goossentepasbouw.nl