icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

211 woningen Velve Lindenhof

Velve Lindenhof is een grootschalig woningbouwproject in een bestaande woonwijk in Enschede. Een uniek project, waarvoor wij het keurmerk "Bewuste Bouwers" en certificaat "PassiefBouwenKeur" hebben behaald.

Status
Opgeleverd
Bouwperiode
start 2010 - oplevering 2013
Opdrachtgever
De Woonplaats

Grootste nieuwbouwproject Passief Bouwen

Het project Velve Lindenhof is in meerdere opzichten een uniek project. Er zijn 211 zeer energiezuinige woningen gebouwd (A++ energielabel), waaronder circa tachtig passiefhuizen. De overige woningen vallen onder de zogeheten EPC < 0,4 woningen. De woningen zijn opgebouwd uit houtskeletbouw elementen die geleverd worden door De Groot Vroomshoop, tevens een VolkerWessels-onderneming. Het is voor het eerst in Nederland dat op deze grote schaal passiefhuizen gebouwd worden. Een passiefhuis onderscheidt zich ten opzichte van de reguliere woningen door zijn minimale luchtdoorlatendheid en zijn hoge isolatiewaarden. Dat dit een bijzonder en nieuw project is in Nederland valt dan ook op te maken uit de grote hoeveelheid aandacht die het project krijgt.