icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Realisatie orthopedische behandelkliniek Bergman Clinics

Wij (VW) realiseren voor Bergman Clinics een orthopedische behandelkliniek in Capelle aan de IJssel. Hiervoor hebben wij de handen ineen geslagen met Wessels Zeist en werken samen onder de naam Bouwcombinatie Goossen Te Pas - Wessels Zeist V.O.F.

Bouwperiode
Q2-2023 t/m Q1-2025
Architect
Hasselaar Architecten
Opdrachtgever
Bergman Clinics
Bouwmanagement
Activ Vastgoed
Constructeur
Snetselaar
architect transformatie.JPG

Eerste fase

Het team van Bergman Clinics heeft samen met Activ Vastgoed de eerste plannen uitgewerkt voor de transformatie van een bestaand kantoorpand met bedrijfshal naar een orthopedische behandelkliniek met een eigen Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). 

De bestaande bedrijfshal hebben wij gesloopt om op dezelfde plek de nieuwbouw, waarin 4 operatiekamers en de CSA gesitueerd zullen worden, te realiseren. Het oude gebouw is volledig gestript tot op het betonnen casco. Vanuit deze basis kunnen wij het pand opnieuw opbouwen met gevels en installaties die voldoen aan de comfort- en duurzaamheidseisen van deze tijd. In het bestaande gedeelte worden de poli kamers, verpleegafdeling en het diagnostisch centrum met MRI en röntgenruimte gehuisvest.

Uitvoering

Samen met Wessels Zeist en in bouwteam hebben wij het plan verder uitgewerkt voor de uitvoeringsfase door digitaal samen te werken in een BIM-model. Hierin komen alle verschillende disciplines, van gevelopbouw, constructiedetails en het verloop van alle installaties, samen in een gedetailleerd model. Dit BIM-model is uitgewerkt met ondersteuning van DigiBase,het digitale platform van VolkwerWessels.

3D Laserscanning

Door middel van 3D laserscanning hebben wij snel het bestaande object volledig 3D in beeld gebracht. De laserscanner meet met een zeer hoge precisie. Vanuit deze meting wordt een 3D-pointcloud (puntenwolk) gegenereerd. De pointcloud is de basis om verder te werken. Uit de pointcloud wordt een BIM model (modeleren) gemaakt en kan eventuele scheefstand bepaald worden. Op basis van deze data wordt een exacte digitale kopie van het bestaande object gegenereerd.

Contact
Bart van der Most
Projectleider
info@goossentepas.nl