icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Enschede

Bouw wooncommunity op de Performance Factory

Wij bouwen samen met De Groot Vroomshoop 185 appartementen en 17 woon- werkstudio's met op de begane grond commerciële ruimte op de Performance Factory in het centrum van Enschede. Op 7 juni 2022 ondertekenden Domijn en De Groot Vroomshoop het contact voor de bouw van deze wooncommunity.

Bouwperiode
start bouw Q4 - 2022
Opdrachtgever
Domijn en De Groot Vroomshoop
Architect
Pr8 Architecten

De bouw start aan het einde van het jaar 2022. Een bijzonder project omdat het gebouw vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast biedt het een unieke plek en woonomgeving in Enschede voor starters op de arbeidsmarkt. Waarbij in het gebouw nadrukkelijk de koppeling wordt gelegd tussen wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling. De begane grond is bestemd voor commerciële en maatschappelijke partijen, die een aanvulling zijn voor de Performance Factory en de wooncommunity. Dat maakt de doorloop vanuit de stad naar de Performance Factory nog aantrekkelijker voor publiek.

Duurzaamheid een belangrijke basis in het project

De visie van Domijn voor dit duurzame bouwproject is verwerkt in de plannen. Zij wilden zoveel mogelijk duurzame en herbruikbare materialen gebruiken. Zo worden de appartementen uit massief geprefabriceerde houten modules opgebouwd. Bovendien zijn de duurzame gevelpanelen efficiënt geproduceerd en geschikt voor hergebruik.

Planning

Er zijn op het voormalige parkeerterrein op de hoek van de Hoge Bothofstraat en de Oldenzaalsestraat verschillende (bodem)onderzoeken verricht. Aansluitend beginnen de (voorbereidende) grondwerkzaamheden. Aan het eind van het jaar 2022 start de bouw en worden de palen geboord.  Naar verwachting wordt de wooncommunity begin 2024 opgeleverd. 

Contactpersoon
Rick Borst
Projectleider
info@goossentepas.nl