icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Woonzorgcomplex Titus Brandsmahof

Jarenlang was de Willibrordkerk een markant punt in de wijk Ossenkoppelerhoek. Op de plek waar de kerk heeft gestaan is nu het woonzorgcomplex Titus Brandsmahof gebouwd.

Status
Opgeleverd
Bouwperiode
2009-2011

Toegankelijke zorg

Het complex bestaat uit 36 verpleeghuisappartementen, 34 verzorgingshuisappartementen, 37 woonzorgappartementen en aanvullende algemene voorzieningen, zoals een kapper, pedicuresalon, grand café, gezondheidscentrum (met o.m. apotheek, huisartsen, fysiotherapeuten, tandarts en logopedist), dagopvang en activiteitenbegeleiding.
Het 8-lagen hogere torenelement geldt als een landmark voor het omliggende centrumgebied van de wijk en markeert tevens de entree naar het stadscentrum. De stoere baksteenarchitectuur legt door zijn vormgeving een duidelijke link naar de historisch markante bebouwing langs de Beeklustlaan. De voorzieningen zullen toegankelijk zijn voor alle wijkbewoners, waardoor het complex ook een belangrijke maatschappelijke functie vervult.