Zoeken
ENSCHEDE_FRAUNHOFER_09_4R8A3790.jpg

Fraunhofer

Het project Fraunhofer wordt gerealiseerd op het Enschedese Kennispark. Het moderne kantoorpand is een ontwerp van Building Design Architectuur en wordt gerealiseerd op de hoek van de Auke Vleerstraat met de Hengelosestraat, waar het Mai-gebouw heeft gestaan.

Goossen Te Pas Bouw is verantwoordelijk voor de alle bouwkundige werkzaamheden en onze nevenaannemers Engberink Technische Installaties B.V. en Brusche Elektrotechniek verzorgen de installatiewerkzaamheden. 

Voor het installatie technische advies is Dijkoraad verantwoordelijk.

Het kantoor

De structuur van het gebouw is ontworpen voor een ruime flexibiliteit in indeling en uitbreiding voor zowel de kantoren als de ‘shopfloor’-ruimte wat in teken staat van testen, demonstreren en trainingen voor high-tech apparatuur. Het gebouw bestaat uit 3 volumes die samen één uitstraling hebben waar diverse bedrijven onderdak hebben en waar samenwerking en kennis de verbinding is in een 'high tech industrial environment'. De gevels zijn uitgevoerd in metaal en stralen techniek en zakelijkheid uit

Fraunhofer Project Center

Het gebouw zal de thuisbasis zijn van het Fraunhofer Project Center (FPC). De focus van het Fraunhofer Project Center van de Universiteit Twente is om huidig onderzoek op het gebied van geavanceerde productie technologieën direct toe te passen in de industrie.

Contact