Zoeken
IMG_3535_6D_a.jpg

MST Ziekenhuis Enschede

In 2012 is Goossen Te Pas Bouw, in combinatie met Dura Vermeer en Trebbe, gestart met de realisatie van de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente. Er is gebouwd aan een compleet nieuw ziekenhuis naast de bestaande locatie Haaksbergerstraat in Enschede. 

Ziekenhuis blijft vol operationeel

De start van de officiële uitvoering was op 29 mei 2012. Er is een compleet nieuw ziekenhuis gebouwd naast de bestaande locatie Haaksbergerstraat in Enschede. Om de ziekenhuisprocessen zoveel mogelijk door te laten gaan werd er gebouwd volgens het principe 'going concern'. Het "oude" ziekenhuis bleef volledig in bedrijf gedurende de looptijd van het bouwproject. Alle functies bleven vol-operationeel.

Healing Environment

Uitgangspunt voor het ontwerp is een topklinisch ziekenhuis dat is uitgerust met de modernste technieken. Zo is er plaats zijn voor 620 bedden (inclusief dagbehandeling en het al eerder gerealiseerde Vrouw Kind Centrum).
Het ontwerp is gebaseerd op de principes van Healing Environment. Kenmerken hiervan zijn: gebruik van daglicht en zoninval, uitzicht, kleurgebruik, geluidsreductie, overzichtelijkheid/logistiek en ontspanning. Dit creëert een omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Deze omgeving komt het herstel en welbevinden van mensen ten goede, dit zorgt voor minder stress.

Impressie-Kliniek-Itepela.png

Stichting HDG

Binnen de Bouwcombinatie Nieuwbouw MST is het idee ontstaan om ons, naast het bouwen van een nieuw ziekenhuis in Enschede, in te zetten voor een goed doel. Dat goede doel is Stichting Soda, die in 2015 een kliniek wil bouwen te Itepela in Mozambique.

De bouwcombinatie neemt de gehele organisatie op zich: van het verzamelen van de spullen tot de organisatie en financiering van het verschepen ervan. Ook wordt in de avonduren bouwkundig tekenwerk verricht.

Van 14 augustus tot en met 6 september 2015 is een deel van het uitvoeringteam van het MST naar Mozambique geweest om daar de kliniek te bouwen.