Zoeken
gebouw aanzicht (linkedIn).jpg

Nieuwbouw Medisch Centrum Vechtdal

In Hardenberg gaan wij het nieuwe compacte en duurzame ziekenhuis realiseren. Deze realisatie komt tot stand dankzij een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, Saxenburg Groep en Goossen Te Pas Bouw - Dura Vermeer.

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. “Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke toegankelijke uitstraling. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio”.

Compact

Het nieuwe ziekenhuis wordt kleiner dan het huidige Röpke-Zweers ziekenhuis. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee en drie bouwlagen maar minder m2 en minder bedden. Door zo kort mogelijke looplijnen, efficiency en flexibiliteit van ruimtegebruik en werken wordt er meer patiëntenzorg aangeboden.

Vlog

In de vlog van "VolkerWessels innoveert" zie je Amber op onze bouwlocatie in Hardenberg bij de nieuwbouw van het Saxenburgh Medisch Centrum.

Opgeleverd

In april hebben wij het ziekenhuis opgeleverd aan onze opdrachtgever. De officiële ingebruiksname heeft eind september plaats gevonden.