Zoeken
gebouw.gif

Nieuwbouw Stokhorst te Enschede

Het vernieuwde winkelcentrum Stokhorst bestaat uit renovatie van de huidige bebouwing en een uitbreiding. Het totale plan bestaat uit vier bouwblokken. Namelijk de blokken Oleander (Blok A), Bougainville (Blok C), Blok D en als laatste bouwdeel is Amaryllis (Blok B) opgeleverd.

Oleander (blok A)

Op de begane grond naast de Lidl zijn nog vier commerciële ruimtes verhuurd. De 56 moderne appartementen, boven de winkels, bestaan uit 36 huurappartementen in de vrije sector en 18 appartementen voor Compartijn. Het parkeerdek op de 1e verdieping is ten behoeve van de 36 particuliere huurappartementen. Dit gebouw, Oleander, is 15 april 2016 opgeleverd.

Bougainville (blok C)

Nadat de projectontwikkelaar Loostad de ontwikkeling van Blok C (Bougainville) gereed had, zijn wij1 april 2016 gestart met de uitvoering. Het appartementengebouw is voorzien van winkels met daarboven 20 "luxe" appartementen. De appartementen hebben een gunstige zonligging met een balkon op het zuiden. 18 appartementen hebben de beschikking over een eigen parkeerplaats. De appartementen hebben een vloeroppervlak van ruim 70m 2 tot 116m 2 en zijn allemaal luxe afgewerkt. Bougainville is in april 2017 opgeleverd, alle appartementen zijn verkocht en Emté heeft zich hier gevestigd.

Bestaande bouw (blok D)

In mei 2016 zijn we gestart met Blok D (bestaande bouw). De werkzaamheden bestaan uit de gevelvernieuwing van de bestaande winkels. Tevens zijn enkele panden van binnen gemoderniseerd. Dit gebouw is begin juli 2016 opgeleverd.

Amaryllis (blok B)

Het laatste bouwdeel is Amaryllis, dit gebouw bestaat uit 27 appartementen en commerciële ruimtes. Als huurder voor de grote units van dit winkelcentrum zal Kruidvat zich hier vestigen. Enkele  commerciële ruimtes zijn nog te huur. De verkoop van de appartementen wordt verzorgd door Snelder Zijlstra Makelaars en Ten Hag Makelaarsgroep. Meer informatie over de verkoop van de appartementen kunt u vinden op de website van "wonen in het hart van Stokhorst".

Laatste stap naar realisatie woon- winkelgebied Hart van Stokhorst

Op woensdag 7 maart 2018 gaf GREEN Real Estate B.V. het startsein voor de bouw van 'Amaryllis'. De gasten werden ontvangen in tenten naast de bouwlocatie waar na afloop van de officiële handeling door directeur Stadsontwikkeling Tjerk Wassenaar een presentatie werd gegeven door Goossen Te Pas Bouw. De kopers van de appartementen konden dankzij een BIM model een kijkje nemen in hun eigen woning en in het complete gebouw met unieke binnentuin.

Tijdens de laatste fase van het bouwproces waren de kopers en huurders van de commerciële ruimten uitgenodigd voor een kijkdag op de bouw op woensdag 6 maart 2019. Het projectteam stelde tijdens de bijeenkomst nieuwe huurders van de commerciële ruimten voor aan de kopers van de appartementen, waarna de genodigden het nieuwe gebouw konden bekijken. Dit laatste bouwdeel 'Amaryllis' is in het voorjaar van 2019 opgeleverd. Hiermee is de laatste stap gezet naar de realisatie van een onderscheidend woon- en winkelgebied in Enschede.