Zoeken
Tieker 11.jpg

Zorggebouw Tiekerhook

Zorggebouw "De Tiekerhook" te Overdinkel bestaat uit 3 losse gebouwen; een zorgcomplex, 16 appartementen en 10 grondgebonden woningen.

Kleinschalig wonen

De wooneenheden zijn geschikt voor mensen met dementie. De architectuur sluit naadloos aan op de stedenbouw en is bescheiden. Door alle woongebouwen van kappen te voorzien worden ze niet alleen gehecht aan het dorpse Overdinkel maar krijgen ze ook onderlinge samenhang. De gebouwen zijn binnen de randvoorwaarden van het programma zo compact mogelijk vormgegeven om daarmee zoveel mogelijk groene ruimte over te houden. De totale compositie oogt optimistisch modern met een dorpse uitstraling in een parkachtige sfeer.

In De Tiekerhook is gekozen voor kleinschalig wonen. Dat wil zeggen dat het gebouw is opgedeeld in drie wooneenheden met elk zes bewoners. Deze zes bewoners beschikken allemaal over een eigen, ruime zit-slaapkamer en delen met elkaar de huiskamer in hun wooneenheid. Het is de bedoeling dat zij in De Tiekerhook zo veel mogelijk het leven leiden zoals zij dat altijd al gewend waren. En dat betekent in de praktijk onder meer: dagelijks (onder begeleiding) boodschappen doen in Overdinkel. En in de keuken van hun wooneenheid ook gezamenlijk de warme maaltijd bereiden. De Tiekerhook ziet haar bewoners graag opgenomen worden in het dorpsleven van Overdinkel.