Zoeken
Amstelkwartier projectafbeelding.jpg

114 appartementen Amstelkwartier

Wij realiseren in opdracht van AM B.V. het appartementencomplex ‘Stadsveteraan’ met 114 seniorenappartementen in Amsterdam aan de Rademakersstraat.

Stadsveteranen

Het gebouw is gebaseerd op het woonconcept "Stadsveteranen" naar een ontwerp van Heren 5 Architecten en ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM in samenwerking met Woonzorg Nederland. Deze woonformule combineert compact wonen met gedeelde faciliteiten voor vitale stedelijke 55-plussers.

Friends-woningen

De woonformule Stadsveteranen combineert zelfstandige appartementen van circa 43 m2 en zogenaamde ‘Friends-woningen’ van 85 tot 135 m2. De Friends-woningen zijn bedoeld voor twee of meer personen, zoals bijvoorbeeld vrienden of familie, en bestaan uit twee of drie studio’s met een eigen pantry en badkamer. Bewoners delen een woonkamer met keuken en een eet- en zithoek.

Het appartementencomplex

Het gebouw krijgt drie entrees met een lift en fietsenstalling. Bij de hoofdentree komt een ontmoetingsruimte, een wasbar en een tuinkamer die grenst aan de binnentuin. Om de hoek ligt een nieuw stadspark met oude bomen rond de watertoren.

Wat de Stadsveteraan in het Amstelkwartier verder bijzonder maakt, is dat de woningen en de zogenaamde themakamers met elkaar gemixt worden door het hele gebouw. Denk aan een leeskamer, hobbyruimte of sportruimte. In dit complex heb je ook op de derde, vierde en vijfde verdieping gezamenlijke voorzieningen. De bewoners kunnen samen komen in de kook-studio met dakterras, fitnessruimte, dubbelhoge leesruimte of wasruimte.

Contact