Zoeken
Afbeelding1.jpg

Bouwdeel zuid St. Jansdal

In opdracht van ziekenhuis St. Jansdal realiseren wij de nieuwe vleugel aan de zuidzijde van het ziekenhuis in Harderwijk, genaamd ‘Bouwdeel Zuid’. Het ontwerp van de uitbreiding, die onderdeel is van het masterplan, is gemaakt door IAA Architecten uit Enschede. Samen met St. Jansdal en Unica zetten wij een volgende stap in de modernisering van een ziekenhuis.

Bouwdeel Zuid

In de nieuwe vleugel komen verschillende verpleegafdelingen, een ambulancehal en ondersteunende kantoorvoorzieningen. Het gaat hier om vier afdelingen: een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg, waardoor andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust.

De bouw

Begin december is Bouwdeel Zuid van start gegaan met de bouwplaats inrichting en sloop van de bestaande ambulancehal. In januari 2022 gaan de eerste boorpalen, het fundament van bouwdeel Zuid, de grond in en medio 2023 vindt de oplevering plaats.Tijdens onze werkzaamheden proberen wij de bouwoverlast voor patiënten en medewerkers zo veel mogelijk te beperken. In samenwerking met onze opdrachtgever maken we werkplannen voor specifieke bouwonderdelen, waarin we alles van tevoren bespreken, werkvolgordes en acties vastleggen. Dit om het proces ze goed mogelijk te laten verlopen. Omdat wij tegen, in en over een bestaand ziekenhuis bouwen houden wij met ons bouwproces en planning rekening met het personeel en de “bewoners”. Een duidelijke communicatie met onze opdrachtgever is in dit geval heel belangrijk.

Gezien de positieve ervaringen met Goossen Te Pas is de samenwerking gecontinueerd.

Een interview met Anita van der haar (St. jansdal) en Niels Slotman (Goossen Te Pas) over een goede samenwerking en positieve ervaring met het bouwen van een zorginstelling.

Impressie bouwdeel Zuid

In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen, waaronder een nieuwe kinder- en tienerafdeling en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Beide afdelingen krijgen een ruim balkon. Ook komt er een grotere intensive care en cardio care. Op de begane grond wordt een acute opnameafdeling gerealiseerd. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Wat voorop stond in het hele ontwerp is de patiëntbeleving. Daglicht is daarbij heel belangrijk, net als de inrichting van de een- en tweepersoonskamers. Healing environment is het uitgangspunt. De accentkleur groen, gekozen door de meerderheid van de medewerkers, sluit hierbij goed aan.

Nieuws in de vakbladen

In het magazine Bouwen aan de Zorg(pag 51) staat een artikel over de nieuwbouw van "Bouwdeel zuid". "Drie vrouwen werken samen een een toekomstbestendig ziekenhuis".

Contact