icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

3 VSO Scholen Utrecht

In opdracht van de gemeente Utrecht hebben wij een schoolcomplex gebouwd van ca. 8200 m2 BVO inclusief gymzalen en praktijkruimten. Het betreft een combinatie van drie scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerenden: de Prinses Wilhelminaschool, de Herdersschêeschool en de Rafaëlschool.

Status
Opgeleverd
Bouwperiode
start 2012 - oplevering 2013
Opdrachtgever
gemeente Utrecht
Omvang
ca. 8.200 m2

Nieuwbouw en renovatie in gezamenlijk BIM-model

Het project omvat nieuwbouw van de school en gedeeltelijke renovatie van de bestaande vleugel. Het bestaande betonnen casco is in goede staat en wordt hergebruikt. Voor de nieuwbouw ligt het accent op flexibiliteit en snel bouwen. Een juiste keuze van de kolomposities in relatie met grote overspanningen geven een grote vrijheid ten aanzien van indelingen. Voor de hoofddraagconstructie wordt gebruik gemaakt van een staalconstructie met in de kanaalplaatvloer geintegreerde stalen vloerliggers. Het dak is meer dan alleen dak, het fungeert ook als buitenruimte. Zo is er de optie om bijvoorbeeld een kas voor het kweken van planten op het dak te plaatsen. Voor de uitwerking van het project is samengewerkt middels 3d modellen, dit resulteert in een gezamenlijk BIM model.