Zoeken
93-4466.jpg

Indoorsportcomplex Olympiakwartier

In Almere poort realiseren wij in opdracht van de gemeente Almere het nieuwe duurzame zwembad met sportcentrum.

Het ontwerp "gewoon zwemmen"

Het duurzame zwembad in Almere Poort is de gestapelde versie van het 2521 -concept van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Dit concept staat voor de afmeting van het bad, 25 meter lang en 21 meter breed. Het concept is gebaseerd op "gewoon zwemmen" waarbij het functionele zwemmen voorop staat en niet zo zeer de recreatie. Het 2521-concept wordt onder andere gedragen door de KNZB.

 

Het ontwerp bestaat uit een aanpassing van het basis 2521 -concept waardoor boven het zwembad ruimte ontstaat voor een multifunctioneel sportcentrum met onder andere een sporthal, judoruimten, verenigingsruimten, sportbegeleiding en ondersteunende ruimten.

 

Deze multifunctionele sportvoorziening komt naast het Topsportcentrum, vlakbij het trein- en busstation.

 

De uitvoering 2521 - Concept

Het gebouw kenmerkt zich door een hoofddraagconstructie van staal in combinatie met kanaalplaatvloeren, polyplaatvloeren en breedplaatvloeren.

De gevel is opgebouwd uit houtskeletbouw, binnendozen met buitenplaat en sandwichpanelen.

 

Het complete zwembad wordt geplaatst door Variopool in combinatie met Myrtha Pools. Het is geen traditionele constructie van beton, maar een zelfdragend systeem dat op de verhoogde vloer van de begane grond wordt gebouwd. Dit scheelt tijd en geld, en kenmerkt het 2521-concept.

Voortgang nieuwbouw sportcomplex

In opdracht van de gemeente Almere is Goossen Te Pas Bouw B.V. in september 2014 gestart met de nieuwbouw van het sportcomplex Zwembad 2521 XXL “gewoon zwemmen”.

 

Woensdag 1 oktober heeft wethouder Mark Pol van de gemeente Almere middels het heien van een vibropaal de officiële start van het project glans gegeven.

Na het storten van de fundatiebalken en poeren zijn de vloeren aangebracht en hebben we de gehele staalconstructie gemonteerd. Vervolgens werd de gevelbeplating en de vliesgevels gemonteerd. Na realisatie van de binnenafbouw en inrichting van het zwembad is het complex opgeleverd. De officiële opening vond plaats op 8 april 2016.