Zoeken
Sony1.jpg

Kantoor Sony BMG

Het Kantoor van Sony BMG is onderdeel van de Matrix. De Matrix is een nieuw kantoorgebouw, gelegen aan de noordzijde van het Media Park. Sony BMG Music Entertainment heeft zich gevestigd in het hoogbouwgedeelte van dit eigenzinnige en markante vormgegeven gebouw. Het totaaloppervlak van De Matrix bedraagt ca. 4.200 m² vvo. Het gebouw is november 2008 opgeleverd.

Media Park

Het Media Park in Hilversum is de bakermat van de Nederlandse radio en televisie: thuisbasis van de omroepen en mede-eigenaren NOS, VARA, VPRO, NPS en RVU en toplocatie op het gebied van faciliteiten voor radio, tv en internet; Studio 22 is zelfs de grootste showstudio van Europa. RTL Nederland en Talpa TV droegen de afgelopen jaren bij aan de groei van het ondernemersklimaat op het Media Park, eigendom van TCN Property Projects. Het Media Park is en blijft het centrum van media-activiteiten in Nederland. Niet alleen als technisch knooppunt, maar vooral als een ‘cross media village' waar de synergie van creativiteit en de ultieme technische mogelijkheden zich kan ontwikkelen.

Het masterplan voor het Media Park gaat naast 140.000 vierkante meter nieuw vastgoed uit van de vestiging van ondersteunende voorzieningen als een kinderdagverblijf, gezondheidscentrum, fitnessruimte, traverse naar het nabijgelegen NS-station Hilversum Noord, een buurtwinkel, hotel en een Grand Café. Tussen de gebouwen komt een Walk of Fame, met kleine winkeltjes en horeca bestemd voor personeel en bezoekers.

Bouwplan

Het Matrix gebouw bestaat uit een ondergrondse parkeerlaag. Daarboven een onderbouw van 2 bouwlagen waarin een atrium is opgenomen ter plaatse van de entree. Op een deel van de onderbouw komen nog eens 4 verdiepingen. In totaal dus 6 verdiepingen met een totale hoogte van ca. 24 meter. Het gebouw kan in een latere fase, als zich andere huurders aandienen, eenvoudig uitgebreid worden. De bedoeling is namelijk dat dit gebouw uiteindelijk de nieuwe entree van het MediaPark in het noorden markeert en begeleid.