Zoeken
51_0008c.jpg

Kantorencomplex L'Hermitage

L'Hermitage is de nieuwe skyline van Almere en is gesitueerd in het centrum van Almere bij het station. Het project bestaat uit drie kantoorgebouwen die gezamenlijk bijna 100.000 m2 omvatten met een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor circa 1.600 auto's. In de voet van de gebouwen komen diverse publieke voorzieningen, zoals (bedrijfs)restaurants, koffiecorners, vergadercentra, etc. Bij oplevering staan het hoogste (120 meter) en het diepste punt (parkeergarage) van Flevoland bij elkaar.

Eén van de grootste kantorencomplexen van Nederland

L'Hermitage is gelegen in het centrum van Almere. In de toekomst bestaat het uit drie kantoorgebouwen: Carlton (39.000 m2), Martinez (24.000 m2) en Majestic (30.000 m2). Ter vergelijking: het gehele complex omvat circa dertien voetbalvelden. Hiermee is het een van de grootste kantoorcomplexen in Nederland. De eerste twee torens zijn eind 2010 opgeleverd. In de voet van de gebouwen bevinden zich diverse publieke voorzieningen, zoals (bedrijfs-) restaurants, cafés, een kantoorboekhandel, vergadercentra, et cetera. De lobby's van de gebouwen lopen door in het park, waar ze uitmonden in een terras. De begane grond wordt hierdoor een levendige en toegankelijke overgang tussen station en park.

Goossen Te Pas Bouw heeft in combinatie met bouwbedrijf Wessels Rijssen de bouw van de kantoorgebouwen Carlton en Martinez voor hun rekening genomen. Nog onbekend is wie de toren Majestic bouwt. De hoogste toren van L'Hermitage is gebouw "Carlton". Dit gebouw wordt tevens als WTC (World Trade Centre) in gebruik genomen. Het gebouw heeft 28 verdiepingen, is 120 meter hoog en heeft een oppervlakte van 37.000 m². Het middelste gebouw van "L'hermitage", 'Martinez', is tevens het laagste. Met 22 verdiepingen is de toren 70 meter hoog en heeft een oppervlakte van 24.000 m².