Zoeken
1235_plusultra_atrium Cepezed.jpg

Plus Ultra

Het nieuwe multi-tenant gebouw

In opdracht van Kadans Science Partner realiseren wij het nieuwe multi-tenant gebouw Plus Ultra op het Utrecht Science Park.

Dit wordt het tweede onderzoeksgebouw dat wij in samenwerking met Cepezed, JWR Elektrtechniek en Instaan installaties realiseren. Plus Ultra Utrecht zal ruim 22.800 m2 kantoor- en laboratoriumruimte bieden aan R&D start-ups en scale-ups. Zo wordt het gebouw een ontmoetingsplaats voor innovatieve ondernemers en brengt het organisaties bij elkaar.

Als ontwikkelende bouwer zijn wij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om onze expertise in te zetten. Bij dit project hebben wij meegedaan met de tender en waren wij nauw betrokken bij het ontwerptraject. Met onze kennis en ervaring hebben we ons ingezet om samen met alle betrokken partijen een passend en duurzaam ontwerp te realiseren dat voldoet aan de wensen van onze opdrachtgever.

Zuid en oostgevel.jpg
1235_plusultra_groen Cepezed.jpg

Flexibel

De indeling van Plus Ultra is flexibel en heeft een hybride hoofddraagconstructie. Dit creëert grote overspanningen en daarmee grote vloervelden die vrij indeelbaar en inpasbaar zijn. Zo kan het gebouw gemakkelijk meebewegen met de behoeften van zowel nieuwe als bestaande gebruikers.

Het gebouw biedt straks gecombineerde kantoor- en laboratoriumruimtes voor bedrijven in de life sciences sector. Het royale en lichte atrium vormt een levendige kern en sluit aan op een terras aan de zuidgevel. Het atrium is dé plek voor ontmoeting. Ook is er directe verbinding met de omliggende kantoren, laboratoria en vergaderruimtes door onder meer balkons en loopbruggen. In de glazen plint komt een science gallery voor exposities.

1235_plusultra_atrium Cepezed.jpg
1235_pulsultra_concept-sketch cepezed.jpg

Duurzaam

De duurzaamheidsambities liggen hoog. Het gebouw zal de certificering BREAAM-Outstanding én het WELL Platinum behalen. Een minimaal energieverbruik en optimale toekomstbestendigheid worden onder meer bereikt met PV-panelen op het dak en aan de gevels, een wko, toepassing van zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal en de hoge mate van losmaakbaarheid.

Het nieuwe gebouw met ruim 22.880m² aan oppervlakte zal naar verwachting medio 2025 klaar zijn voor gebruik.

Meer weten over dit project? Neem contact op!

Dennis Ekkel

Dennis Ekkel

Projectleider