Zoeken
GtP 114-108.jpg

Revitalisatie winkelcentrum oranjerie

In februari zijn wij als VolkerWessels gestart met de revitalisatie en uitbreiding van winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. Dit is een metamorfose van het bestaande winkelcentrum zodat het een levendige uitstraling en beleving krijgt.

Als het project gereed is bestaat het uit circa 22.000 m2 vloeroppervlak met circa 18.000 m2 aan winkels. Tijdens deze grootschalige verbouwing blijft het winkelcentrum geopend voor de consumenten en worden de werkzaamheden zo uitgevoerd dat de overlast voor de klanten tot een minimum beperkt is. Bekende winkelketens zoals Mango en TK Maxx krijgen winkelruimte in het nieuwe centrum naast de al gevestigde winkels zoals New Yorker en Zara.

De renovatie

Het nieuwe winkelcentrum krijgt 2 indrukwekkende entrees, roltrappen en liften. Het verbeteren van duurzaamheid en het verhogen van het comfort is een belangrijk onderdeel van de renovatie. LED-verlichting, hoogstaande installaties en intelligente bouwmethodiek moeten zorgen voor koeling, verwarming, en goede akoestische-  en lucht-kwaliteit. De duurzame verbeteringen bevorderen een lagere CO2-uitstoot en verminderen het energieverbruik.