Zoeken
HARDERWIJK_JANSDAL_21_4R8A8385_5DSR_a.jpg

Ver- en nieuwbouw radiologie St.Jansdal Ziekenhuis

In opdracht van Ziekenhuis Sint Jansdal realiseren wij in bouwteam samen met Unica Building Project de nieuwe huisvesting voor de afdeling radiologie en alle poliklinische afdelingen . Tevens zijn Wiegerinck architecten, ABT constructeurs en Halmos installatieadviseur betrokken bij dit project.

Nieuwbouw- en renovatieproject

Bij dit nieuwbouw- en renovatieproject is Goossen Te Pas Bouw verantwoordelijk voor de gehele coördinatie en alle bouwkundige werkzaamheden. Unica draagt zorg voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Deze nieuwbouw verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. In de nieuwbouw komt op de begane grond radiologie met onder andere een tweede MRI, CT scan en PET scan. Op de eerste verdieping is er ruimte voor de polikliniek cardiologie.

De bouw van ziekenhuizen is altijd complex. Bij radiologie speelt straling vanzelfsprekend een rol en dus ook de beveiliging daartegen. De betonnen vloeren schermen voldoende af, maar in de wanden worden één tot vier millimeter dikke loodplaten aangebracht. Om de ruimte van de MRI komt een zogenoemde ‘Kooi van Faraday’ om invloeden van buiten te weren.

Bouwer levert daad- en denkkracht

Impressie tijdens de bouw

Onze opdrachtgever Ziekenhuis St Jansdal heeft een geweldig filmpje gemaakt over de nieuwbouw van de radiologie. In deze mooie impressie is ook de loodzware MRI te zien, die onlangs in het nieuwe gedeelte is geplaatst.

Kijk voor het filmpje op: https://lnkd.in/g87NHXq

Contactpersoon