Zoeken
2019 Nijverdal Hospice Noetsele.png

Complex Krönnenzommer

Begin juni zijn we gestart in opdracht van ZorgAccent, met de renovatie van twee prachtige objecten behorend bij het complex Krönnenzommer in Hellendoorn. De twee monumentale gebouwen namelijk Hospice Noetsele en de Dienstwoning zijn met behulp van een efficiënte LEAN-planning met vaste partners binnen 5 weken gerealiseerd.

2019 Nijverdal Hospice Noetsele.png

Hospice Noetsele

De renovatie van dit monumentale pand wordt begeleid onder directievoering van Acutus Almelo. De technische installatie is opgewaardeerd door toepassen van een lagedruk watermistsysteem. Dit brand beheerssysteem is boven het systeemplafond aangebracht. Om bij brand nevenschade te beperken zijn alle vertrekken rookwerend afgewerkt. De plafonds in deze vertrekken zijn gedeeltelijk voorzien van een nieuw systeemplafond. Een ander energiebesparende maatregel is het vervangen van de verlichtingsinstallatie door LED armaturen. De binnenkant is geheel geschilderd en gesausd opgeleverd.

wk 36 Dienstwoning Kronnenzommer.jpg

Dienstwoning

De werkzaamheden die wij aan de prachtig monumentale dienstwoning hebben uitgevoerd is een complete dak restauratie. Eerst zijn alle dakpannen verwijderd zodat het bestaande dakbeschot hersteld kan worden. De zinken kraal- en kilgoten zijn vervangen. Hierbij zijn de gootklossen en kil-hoekkepers op ambachtelijke wijze hersteld. Als laatste is het gehele dak gedekt met nieuwe pannen. Om dit te realiseren is het complete gebouw in de gevelsteigers gezet.

Dagelijkse LEAN-afstemmingen hebben geresulteerd in een uitvoeringsduur van minder dan 5 weken. Hiermee zijn de externe kosten van onze opdrachtgever beperkt.